Omlet z jogurtem, jabłkami i żurawiną

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
  2. 2Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij białko na sztywną pianę.
  3. 3Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi.
  4. 4Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
  5. 5Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem.
  6. 6Omlet podawaj posmarowany jogurtem naturalnym z pokrojonym w plasterki jabłkiem oraz suszoną żurawiną.
~98 kcal ~284 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.2 g
Tłuszcze: 3.7 g
Węglowodany: 12.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.4 g
Tłuszcze: 10.8 g
Węglowodany: 36.8 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Płatki owsiane 20 g(2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Jabłko 180 g(1 x sztuka)
Żurawina suszona 12 g(1 x łyżka )

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane