Omlet z jogurtem, pomarańczą i orzechami włoskimi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
  2. 2Orzechy włoskie zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, następnie odcedź i posiekaj.
  3. 3Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę.
  4. 4Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi.
  5. 5Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
  6. 6Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem.
  7. 7Omlet podawaj posmarowany jogurtem naturalnym z pokrojoną w cząstki pomarańczą oraz posiekanymi orzechami włoskimi.
~112 kcal ~257 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.6 g
Tłuszcze: 5.9 g
Węglowodany: 10.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.5 g
Tłuszcze: 13.6 g
Węglowodany: 23.0 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Płatki owsiane 20 g(2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Pomarańcza 120 g(0.5 x sztuka)
Orzechy włoskie 12 g(3 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane