Omlet z masłem orzechowym, gruszką, bananem, cynamonem i imbirem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
  2. 2Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij białko na sztywną pianę.
  3. 3Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi.
  4. 4Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
  5. 5Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem.
  6. 6Podawaj omlet posmarowany masłem orzechowym, z pokrojoną w plastry gruszką i bananem.
  7. 7Całość posyp cynamonem oraz szczyptą imbiru.
~151 kcal ~293 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.8 g
Tłuszcze: 7.8 g
Węglowodany: 14.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.2 g
Tłuszcze: 15.1 g
Węglowodany: 27.9 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Płatki owsiane 20 g(2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Masło Orzechowe 10 g(1 x łyżeczka)
Gruszka 45 g(3 x plaster)
Banan 60 g(0.5 x sztuka)
Cynamon 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Imbir suszony 2.5 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane