Owsianka z bananem, żurawiną i makiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków.
- 2Odstaw na 2–5 minut do napęcznienia.
- 3Dodaj jogurt, banana oraz suszoną żurawinę.
- 4Wierzch owsianki ozdób makiem.
Wartości odżywcze w:
~156 kcal
~244 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.2 g |
Tłuszcze: | 4.9 g |
Węglowodany: | 22.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 8.1 g |
Tłuszcze: | 7.6 g |
Węglowodany: | 35.1 g |
SKŁADNIKI
Płatki owsiane | 30 g(3 x łyżka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 50 g(2 x łyżka) |
Banan | 60 g(0.5 x sztuka) |
Żurawina suszona | 6 g(0.5 x łyżka ) |
Mak niebieski | 10 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE