Owsianka z bananem, żurawiną i migdałami
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków.
- 2Odstaw na 2–5 minut do napęcznienia.
- 3Dodaj jogurt, banana pokrojonego w plastry oraz żurawinę.
- 4Udekoruj owsiankę posiekanymi migdałami.
Wartości odżywcze w:
~156 kcal
~239 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.0 g |
Tłuszcze: | 4.7 g |
Węglowodany: | 23.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 7.6 g |
Tłuszcze: | 7.3 g |
Węglowodany: | 35.2 g |
SKŁADNIKI
Płatki owsiane | 30 g(3 x łyżka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 50 g(2 x łyżka) |
Banan | 60 g(0.5 x sztuka) |
Żurawina suszona | 6 g(0.5 x łyżka ) |
Migdały | 7.5 g(0.5 x łyżka) |
KOMENTARZE