Owsiany omlet z rodzynkami, jogurtem, bananem i granatem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Płatki owsiane wraz z rodzynkami zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
- 2Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij białko na sztywną pianę.
- 3Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi.
- 4Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
- 5Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem.
- 6Podawaj omlet posmarowany jogurtem naturalnym z pokrojonym w plasterki bananem oraz nasionami granatu.
Wartości odżywcze w:
~113 kcal
~243 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 4.6 g |
| Tłuszcze: | 4.8 g |
| Węglowodany: | 12.5 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 9.9 g |
| Tłuszcze: | 10.4 g |
| Węglowodany: | 27.1 g |
SKŁADNIKI
| Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
| Płatki owsiane | 20 g(2 x łyżka) |
| Rodzynki suszone | 7 g(1 x łyżeczka) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
| Banan | 60 g(0.5 x sztuka) |
| Granat | 50 g(0.5 x sztuka) |
KOMENTARZE