Owsiany omlet z rodzynkami, masłem orzechowym, bananem i cynamonem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Płatki owsiane wraz z rodzynkami zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
  2. 2Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij białko na sztywną pianę.
  3. 3Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi.
  4. 4Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
  5. 5Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem.
  6. 6Podawaj omlet posmarowany masłem orzechowym razem z pokrojonym w plasterki bananem, całość posyp kakao i cynamonem.
~142 kcal ~304 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.3 g
Tłuszcze: 6.1 g
Węglowodany: 16.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.4 g
Tłuszcze: 13.1 g
Węglowodany: 34.8 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Płatki owsiane 20 g(2 x łyżka)
Rodzynki suszone 7 g(1 x łyżeczka)
Banan 120 g(1 x sztuka)
Cynamon 5 g(1 x łyżeczka)
Masło Orzechowe 10 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 2 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane