Owsiany omlet z rodzynkami, masłem orzechowym, bananem i cynamonem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Płatki owsiane wraz z rodzynkami zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
- 2Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij białko na sztywną pianę.
- 3Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi.
- 4Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
- 5Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem.
- 6Podawaj omlet posmarowany masłem orzechowym razem z pokrojonym w plasterki bananem, całość posyp kakao i cynamonem.
Wartości odżywcze w:
~142 kcal
~304 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 5.3 g |
| Tłuszcze: | 6.1 g |
| Węglowodany: | 16.3 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 11.4 g |
| Tłuszcze: | 13.1 g |
| Węglowodany: | 34.8 g |
SKŁADNIKI
| Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
| Płatki owsiane | 20 g(2 x łyżka) |
| Rodzynki suszone | 7 g(1 x łyżeczka) |
| Banan | 120 g(1 x sztuka) |
| Cynamon | 5 g(1 x łyżeczka) |
| Masło Orzechowe | 10 g(1 x łyżeczka) |
| Oliwa z oliwek | 2 g(0.5 x łyżeczka) |
KOMENTARZE