Pełnoziarniste naleśniki z gruszką, orzechami, cynamonem i miodem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, odcedź, a następnie posiekaj.
  2. 2Mąkę, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
  3. 3Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj ją po całej powierzchni.
  4. 4Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
  5. 5Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. Smaż z obu stron.
  6. 6Na przygotowane ciasto wyłóż plastry gruszki oraz posiekane orzechy.
  7. 7Całość posyp cynamonem i polej miodem.
  8. 8Naleśniki złóż w połówki lub ćwiartki.
~153 kcal ~295 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.7 g
Tłuszcze: 6.6 g
Węglowodany: 17.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.0 g
Tłuszcze: 12.7 g
Węglowodany: 33.9 g

SKŁADNIKI

Orzechy włoskie 8 g(2 x sztuka)
Mąka pszenna typ 1850 24 g(2 x łyżka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 20 g(2 x łyżka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Gruszka 65 g(0.5 x sztuka)
Cynamon 5 g(1 x łyżeczka)
Kakao 16% proszek 5 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Mąka pszenna typ 1850 24 g(2 x łyżka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 20 g(2 x łyżka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Gruszka 65 g(0.5 x sztuka)
Cynamon 5 g(1 x łyżeczka)
Kakao 16% proszek 5 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane