Pełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym, bananem, cynamonem i kakao
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Mąkę, kakao, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
- 2Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj ją po całej powierzchni.
- 3Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
- 4Na patelnię wylej cienką warstwę ciasto, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. Smaż z obu stron.
- 5Przygotowane naleśniki posmaruj masłem orzechowym, wyłóż plastry banana oraz posiekane orzechy.
- 6Całość posyp cynamonem.
- 7Naleśniki złóż w połówki lub ćwiartki.
Wartości odżywcze w:
~160 kcal
~395 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.4 g |
Tłuszcze: | 8.4 g |
Węglowodany: | 14.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 15.9 g |
Tłuszcze: | 20.7 g |
Węglowodany: | 36.2 g |
SKŁADNIKI
Mąka pszenna typ 1850 | 24 g(2 x łyżka) |
Mleko spożywcze 2% tłuszczu | 20 g(2 x łyżka) |
Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Masło Orzechowe | 20 g(1 x łyżka) |
Banan | 120 g(1 x sztuka) |
Cynamon | 5 g(1 x łyżeczka) |
Kakao 16% proszek | 5 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE
Bardzo smaczne.