Pełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym, bananem, cynamonem i kakao

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Mąkę, kakao, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
  2. 2Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj ją po całej powierzchni.
  3. 3Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
  4. 4Na patelnię wylej cienką warstwę ciasto, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. Smaż z obu stron.
  5. 5Przygotowane naleśniki posmaruj masłem orzechowym, wyłóż plastry banana oraz posiekane orzechy.
  6. 6Całość posyp cynamonem.
  7. 7Naleśniki złóż w połówki lub ćwiartki.
~160 kcal ~395 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.4 g
Tłuszcze: 8.4 g
Węglowodany: 14.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.9 g
Tłuszcze: 20.7 g
Węglowodany: 36.2 g

SKŁADNIKI

Mąka pszenna typ 1850 24 g(2 x łyżka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 20 g(2 x łyżka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Masło Orzechowe 20 g(1 x łyżka)
Banan 120 g(1 x sztuka)
Cynamon 5 g(1 x łyżeczka)
Kakao 16% proszek 5 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

Bardzo smaczne.

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi