Pełnoziarniste naleśniki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przepis na ciasto:

  1. 1Mąkę, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
  2. 2Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj ją po całej powierzchni.
  3. 3Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
  4. 4Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru.

Przepis na nadzienie:

  1. 5Liście szpinaku dokładnie umyj, a następnie sparz wrzątkiem, drobno posiekaj i duś na patelni.
  2. 6Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę.
  3. 7Suszone pomidory przekrój na połówki, dodaj do szpinaku.
  4. 8Twaróg rozkrusz i wymieszaj z jogurtem do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. 9Szpinak zdejmij z ognia, dodaj twaróg z jogurtem.
  6. 10Całość dokładnie wymieszaj i dopraw przyprawami.
  7. 11Na przygotowane naleśniki wyłóż nadzienie, a następnie całość złóż w ćwiartki.
~129 kcal ~330 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 8.4 g
Tłuszcze: 4.5 g
Węglowodany: 13.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 21.5 g
Tłuszcze: 11.5 g
Węglowodany: 34.4 g

SKŁADNIKI

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane