Pełnoziarnisty makaron z kurczakiem, szpinakiem, fetą, czerwoną fasolą i papryką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Mięso umyj, pokrój, dopraw przyprawami i grilluj na patelni.
  3. 3Świeże liście szpinaku przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie sparz wrzątkiem.
  4. 4Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
  5. 5Paprykę umyj i pokrój w plasterki.
  6. 6Dodaj szpinak, kurczaka, paprykę, czerwoną fasolę, fetę pokrojoną w kostkę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę, oregano, sól i pieprz.
  7. 7Podawaj sos z ugotowanym makaronem.
~131 kcal ~469 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.0 g
Tłuszcze: 4.4 g
Węglowodany: 15.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 25.3 g
Tłuszcze: 15.8 g
Węglowodany: 55.8 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 50 g
Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Czerwona fasola 60 g(3 x łyżka)
Papryka żółta 70 g(0.5 x mała sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Oregano suszone liście 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane