Pełnoziarnisty makaron ze szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami, papryką i słonecznikiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Mięso umyj, pokrój, dopraw przyprawami i grilluj na patelni.
  3. 3Świeże liście szpinaku przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie sparz wrzątkiem.
  4. 4Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
  5. 5Paprykę oraz suszone pomidory pokrój.
  6. 6Dodaj szpinak, kurczaka, suszone pomidory, paprykę, fetę pokrojoną w kostkę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę, oregano, sól i pieprz.
  7. 7Podawaj z ugotowanym makaronem, całość posyp słonecznikiem.
~147 kcal ~444 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.2 g
Tłuszcze: 4.4 g
Węglowodany: 19.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 21.8 g
Tłuszcze: 13.4 g
Węglowodany: 58.3 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 50 g
Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Papryka żółta 70 g(0.5 x mała sztuka)
Pomidory suszone nie solone 24 g(2 x sztuka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Oregano suszone liście 4 g(1 x łyżeczka)
Słonecznik nasiona 10 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane