Pieczone krewetki z batatami, jarmużem i marchewką z miodem i tymiankiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik nagrzej do 180–200 stopni.
  2. 2Warzywa dokładnie umyj, a następnie pokrój w plastry, jarmuż porwij w palcach.
  3. 3Przełóż warzywa na blachę wyłożoną papierem, skrop oliwą z oliwek, miodem oraz posyp tymiankiem, piecz przez 15–20 minut.
  4. 410 minut przed końcem pieczenia dodaj rozmrożone i oczyszczone krewetki.
~82 kcal ~366 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.7 g
Tłuszcze: 2.4 g
Węglowodany: 9.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 25.7 g
Tłuszcze: 10.8 g
Węglowodany: 40.9 g

SKŁADNIKI

Krewetki świeże 100 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Jarmuż 120 g(2 x liść)
Batat 115 g(0.5 x sztuka)
Marchew 90 g(2 x sztuka)
Tymianek 5 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane