Pieczone placuszki dyniowe z bananem i żurawiną
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Dynię drobno pokrój lub użyj gotowego puree z dyni. Miąższ z dyni zmieszaj z mąką, jajkiem, miodem i rozgniecionym bananem. Piecz do zrumienienia przez 10-15 minut w 180 stopniach. Podawaj z jogurtem i suszoną żurawiną.
Wartości odżywcze w:
~153 kcal
~494 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.4 g |
Tłuszcze: | 7.2 g |
Węglowodany: | 17.3 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 14.4 g |
Tłuszcze: | 23.5 g |
Węglowodany: | 56.1 g |
SKŁADNIKI
Dynia | 105 g(0.5 x szklanka) |
Banan | 60 g(0.5 x sztuka) |
Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
Mąka pszenna typ 1850 | 36 g(3 x łyżka) |
Płatki owsiane | 20 g(2 x łyżka) |
Olej rzepakowy uniwersalny | 16 g(2 x łyżka) |
Żurawina suszona | 12 g(1 x łyżka ) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE