Pieczony łosoś z ziemniakami, koperkiem i brokułami

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik nagrzej do 180 stopni, łososia natrzyj ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem i obficie skrop sokiem z cytryny.
  2. 2Następnie łososia zawiń w folię spożywczą i piecz przez 25–30 minut.
  3. 3Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
  4. 4Brokuły wrzuć na wrzątek, blanszuj około 3-5 minut.
~73 kcal ~312 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.1 g
Tłuszcze: 2.1 g
Węglowodany: 10.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.4 g
Tłuszcze: 8.9 g
Węglowodany: 44.0 g

SKŁADNIKI

Łosoś świeży 50 g(0.5 x porcja)
Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 16 g(2 x łyżka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Brokuły 100 g(1 x porcja)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane