Pieczony łosoś z ziemniakami, koperkiem i brokułami
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Piekarnik nagrzej do 180 stopni, łososia natrzyj ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem i obficie skrop sokiem z cytryny.
- 2Następnie łososia zawiń w folię spożywczą i piecz przez 25–30 minut.
- 3Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
- 4Brokuły wrzuć na wrzątek, blanszuj około 3-5 minut.
Wartości odżywcze w:
~73 kcal
~312 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.1 g |
Tłuszcze: | 2.1 g |
Węglowodany: | 10.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 13.4 g |
Tłuszcze: | 8.9 g |
Węglowodany: | 44.0 g |
SKŁADNIKI
Łosoś świeży | 50 g(0.5 x porcja) |
Ziemniaki (średnio) gotowane | 255 g(3 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Koper ogrodowy | 16 g(2 x łyżka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Brokuły | 100 g(1 x porcja) |
KOMENTARZE