Pieczony łosoś z ziemniakami, koperkiem i buraczkami

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
  2. 2Łososia natrzyj ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem i obficie skrop sokiem z cytryny.
  3. 3Następnie łososia zawiń w folię spożywczą i piecz przez 25–30 minut.
  4. 4Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
  5. 5Buraczki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny oraz dopraw solą i pieprzem.
~73 kcal ~331 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.9 g
Tłuszcze: 1.9 g
Węglowodany: 10.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.2 g
Tłuszcze: 8.7 g
Węglowodany: 49.0 g

SKŁADNIKI

Łosoś świeży 50 g(0.5 x porcja)
Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 16 g(2 x łyżka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)
Burak 120 g(1 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane