Pieczony łosoś z ziemniakami, koperkiem i papryką
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
- 2Łososia natrzyj ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem i obficie skrop sokiem z cytryny.
- 3Następnie łososia zawiń w folię spożywczą i piecz przez 25–30 minut.
- 4Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
- 5Paprykę pokrój w plastry i podaj z łososiem.
Wartości odżywcze w:
~58 kcal
~349 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.3 g |
Tłuszcze: | 1.6 g |
Węglowodany: | 8.4 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 14.2 g |
Tłuszcze: | 9.6 g |
Węglowodany: | 50.7 g |
SKŁADNIKI
Łosoś świeży | 50 g(0.5 x porcja) |
Ziemniaki (średnio) gotowane | 255 g(3 x sztuka) |
Koper ogrodowy | 8 g(1 x łyżka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Papryka czerwona | 140 g(1 x mała sztuka) |
Papryka zielona | 140 g(1 x mała sztuka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE