Pieczony łosoś z ziemniakami, koperkiem i papryką

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
  2. 2Łososia natrzyj ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem i obficie skrop sokiem z cytryny.
  3. 3Następnie łososia zawiń w folię spożywczą i piecz przez 25–30 minut.
  4. 4Ziemniaki ugotuj, przekrój na połówki i posyp posiekanym koperkiem.
  5. 5Paprykę pokrój w plastry i podaj z łososiem.
~58 kcal ~349 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.3 g
Tłuszcze: 1.6 g
Węglowodany: 8.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 14.2 g
Tłuszcze: 9.6 g
Węglowodany: 50.7 g

SKŁADNIKI

Łosoś świeży 50 g(0.5 x porcja)
Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Koper ogrodowy 8 g(1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Papryka zielona 140 g(1 x mała sztuka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane