Pieczony dorsz z ryżem parboiled, warzywami i mozzarellą
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ryż gotuj przez połowę czasu według instrukcji umieszczonej na opakowaniu, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
- 2Filety rybne umyj, osusz i dopraw solą oraz pieprzem.
- 3Mrożone warzywa razem z filetami ułóż na ryżu.
- 4Całość skrop oliwą, posyp startą mozzarellą.
- 5Piecz w 180 stopniach przez 20–25 minut.
Wartości odżywcze w:
~143 kcal
~556 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 9.3 g |
Tłuszcze: | 3.9 g |
Węglowodany: | 17.3 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 36.2 g |
Tłuszcze: | 15.3 g |
Węglowodany: | 67.2 g |
SKŁADNIKI
Dorsz świeży | 100 g(1 x filet) |
Ryż parboiled | 75 g |
Mieszanka warzyw "na patelnię" | 150 g |
Ser mozzarella | 60 g(2 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE