Pieczony pstrąg w sosie pomidorowym z ryżem i sałatką z roszponki

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
  2. 2Pstrąga dokładnie umyj i osusz.
  3. 3Cebulę umyj, obierz i podduś na oliwie z oliwek.
  4. 4Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, a następnie pokrój na kawałki i przełóż do cebuli.
  5. 5Pomidory dopraw odrobiną soli, pieprzu i tymiankiem.
  6. 6Pstrąga przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj pomidory i piecz przez 25 minut.
  7. 7Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  8. 8Roszponkę i paprykę dokładnie umyj.
  9. 9W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, sól oraz pieprz.
  10. 10Paprykę pokrój na drobne kawałki, zmieszaj razem z roszponką i kukurydzą, całość skrop przygotowanym dressingiem.
  11. 11Rybę podawaj razem z ryżem i sałatką.
~83 kcal ~646 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.3 g
Tłuszcze: 2.9 g
Węglowodany: 9.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 33.2 g
Tłuszcze: 22.4 g
Węglowodany: 76.9 g

SKŁADNIKI

Pstrąg tęczowy świeży 230 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Tymianek 5 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Ryż parboiled 50 g(1 x szklanka)
Roszponka 50 g(2 x garść)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Kukurydza konserwowa 60 g(3 x łyżka )
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane