Placuszki dyniowe z żurawiną i migdałami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Dynię drobno pokrój lub użyj gotowego puree z dyni. Miąższ z dyni zmieszaj z mąką, jogurtem i miodem. Smaż na patelni bez tłuszczu delikatnie obracając placuszki. Podawaj z posiekanymi migdałami i żurawiną.

~117 kcal ~304 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.9 g
Tłuszcze: 3.9 g
Węglowodany: 15.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.8 g
Tłuszcze: 10.0 g
Węglowodany: 40.0 g

SKŁADNIKI

Dynia 105 g(0.5 x szklanka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Żurawina suszona 12 g(1 x łyżka )
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Mąka pszenna typ 1850 24 g(2 x łyżka)
Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane