Placuszki dyniowe z nasionami granatu i migdałami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Dynię drobno pokrój lub użyj gotowego puree z dyni. Miąższ z dyni zmieszaj z mąką, jogurtem (1/3 przeznacz do dekoracji) i miodem. Smaż na patelni bez tłuszczu delikatnie obracając placuszki. Podawaj z jogurtem, nasionami granatu i płatkami migdałów.

~88 kcal ~283 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.4 g
Tłuszcze: 3.3 g
Węglowodany: 10.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 14.3 g
Tłuszcze: 10.5 g
Węglowodany: 32.3 g

SKŁADNIKI

Dynia 105 g(0.5 x szklanka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 75 g(3 x łyżka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Mąka pszenna typ 1850 24 g(2 x łyżka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Granat 50 g(0.5 x sztuka)
Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane