Placuszki dyniowe z nasionami granatu i migdałami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Dynię drobno pokrój lub użyj gotowego puree z dyni. Miąższ z dyni zmieszaj z mąką, jogurtem (1/3 przeznacz do dekoracji) i miodem. Smaż na patelni bez tłuszczu delikatnie obracając placuszki. Podawaj z jogurtem, nasionami granatu i płatkami migdałów.
Wartości odżywcze w:
~88 kcal
~283 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 4.4 g |
| Tłuszcze: | 3.3 g |
| Węglowodany: | 10.0 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 14.3 g |
| Tłuszcze: | 10.5 g |
| Węglowodany: | 32.3 g |
SKŁADNIKI
| Dynia | 105 g(0.5 x szklanka) |
| Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 75 g(3 x łyżka) |
| Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
| Mąka pszenna typ 1850 | 24 g(2 x łyżka) |
| Miód pszczeli | 12 g(1 x łyżeczka) |
| Granat | 50 g(0.5 x sztuka) |
| Migdały | 7.5 g(0.5 x łyżka) |
KOMENTARZE