Placuszki marchewkowe ze szczypiorkiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą startą marchewkę, mąkę, posiekany szczypiorek oraz jajko, sól oraz pieprz. Z otrzymanej masy uformuj placuszki i ułóż na blasze wyłożonej papierem. Piecz w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach. Podawaj z jogurtem naturalnym.

~87 kcal ~169 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.3 g
Tłuszcze: 2.8 g
Węglowodany: 10.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.2 g
Tłuszcze: 5.4 g
Węglowodany: 19.5 g

SKŁADNIKI

Marchew 90 g(2 x sztuka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Mąka pszenna typ 1850 24 g(2 x łyżka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane