Placuszki marchewkowe ze szczypiorkiem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą startą marchewkę, mąkę, posiekany szczypiorek oraz jajko, sól oraz pieprz. Z otrzymanej masy uformuj placuszki i ułóż na blasze wyłożonej papierem. Piecz w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach. Podawaj z jogurtem naturalnym.
Wartości odżywcze w:
~87 kcal
~169 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.3 g |
Tłuszcze: | 2.8 g |
Węglowodany: | 10.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 10.2 g |
Tłuszcze: | 5.4 g |
Węglowodany: | 19.5 g |
SKŁADNIKI
Marchew | 90 g(2 x sztuka) |
Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
Mąka pszenna typ 1850 | 24 g(2 x łyżka) |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE