Placuszki marchewkowo-cynamonowe
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą startą marchewkę, mąkę, cynamon, rodzynki, miód oraz jajko. Z otrzymanej masy uformuj placuszki i ułóż na blasze wyłożonej papierem. Piecz w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach.
Wartości odżywcze w:
~114 kcal
~214 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.0 g |
Tłuszcze: | 2.7 g |
Węglowodany: | 17.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 9.4 g |
Tłuszcze: | 5.1 g |
Węglowodany: | 32.0 g |
SKŁADNIKI
Marchew | 90 g(2 x sztuka) |
Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
Mąka pszenna typ 1850 | 24 g(2 x łyżka) |
Cynamon | 5 g(1 x łyżeczka) |
Rodzynki suszone | 7 g(1 x łyżeczka) |
Miód pszczeli | 12 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE
To danie nie jest wegańskie