Placuszki marchewkowo-cynamonowe

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą startą marchewkę, mąkę, cynamon, rodzynki, miód oraz jajko. Z otrzymanej masy uformuj placuszki i ułóż na blasze wyłożonej papierem. Piecz w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach.

~114 kcal ~214 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.0 g
Tłuszcze: 2.7 g
Węglowodany: 17.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.4 g
Tłuszcze: 5.1 g
Węglowodany: 32.0 g

SKŁADNIKI

Marchew 90 g(2 x sztuka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Mąka pszenna typ 1850 24 g(2 x łyżka)
Cynamon 5 g(1 x łyżeczka)
Rodzynki suszone 7 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

To danie nie jest wegańskie

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi