Placuszki marchewkowo-cynamonowe z jogurtem i orzechami włoskimi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą startą marchewkę, mąkę, cynamon, rodzynki, miód oraz jajko. Z otrzymanej masy uformuj placuszki i ułóż na blasze wyłożonej papierem. Piecz w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach. Orzechy zalej gorącą wodą, następnie odsącz i drobno posiekaj. Placuszki podawaj polane jogurtem i posypane posiekanymi orzechami.

~114 kcal ~252 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.0 g
Tłuszcze: 3.5 g
Węglowodany: 15.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.0 g
Tłuszcze: 7.8 g
Węglowodany: 34.0 g

SKŁADNIKI

Marchew 90 g(2 x sztuka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Mąka pszenna typ 1850 24 g(2 x łyżka)
Cynamon 5 g(1 x łyżeczka)
Rodzynki suszone 7 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Orzechy włoskie 8 g(2 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane