Placuszki z dyni z imbirem, cynamonem i orzechami włoskimi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Dynię drobno pokrój lub użyj gotowego puree z dyni. Miąższ z dyni zmieszaj z mąką, jogurtem, imbirem i miodem. Smaż na patelni bez tłuszczu delikatnie obracając placuszki. Podawaj posypane cynamonem i z posiekanymi orzechami włoskimi.

~101 kcal ~256 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.8 g
Tłuszcze: 3.3 g
Węglowodany: 12.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.2 g
Tłuszcze: 8.4 g
Węglowodany: 32.4 g

SKŁADNIKI

Dynia 105 g(0.5 x szklanka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Mąka pszenna typ 1850 24 g(2 x łyżka)
Imbir suszony 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Cynamon 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Orzechy włoskie 8 g(2 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane