Puszysty omlet z serkiem homogenizowanym, bananem, masłem orzechowym i cynamonem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Płatki owsiane wraz z rodzynkami zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
  2. 2Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij białko na sztywną pianę.
  3. 3Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi i żurawiną.
  4. 4Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
  5. 5Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem na oliwie z oliwek.
  6. 6Podawaj posmarowane masłem orzechowym razem z pokrojonym w plasterki bananem.
  7. 7Całość posyp cynamonem.
~182 kcal ~305 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.5 g
Tłuszcze: 9.7 g
Węglowodany: 16.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.6 g
Tłuszcze: 16.3 g
Węglowodany: 26.9 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Płatki owsiane 20 g(2 x łyżka)
Rodzynki suszone 7 g(1 x łyżeczka)
Serek twarogowy homogenizowany pełnotłusty 12 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Banan 60 g(0.5 x sztuka)
Masło Orzechowe 10 g(1 x łyżeczka)
Cynamon 5 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane