Puszysty omlet z serkiem homogenizowanym, bananem, masłem orzechowym i cynamonem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Płatki owsiane wraz z rodzynkami zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
- 2Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij białko na sztywną pianę.
- 3Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi i żurawiną.
- 4Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
- 5Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem na oliwie z oliwek.
- 6Podawaj posmarowane masłem orzechowym razem z pokrojonym w plasterki bananem.
- 7Całość posyp cynamonem.
Wartości odżywcze w:
~182 kcal
~305 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 7.5 g |
| Tłuszcze: | 9.7 g |
| Węglowodany: | 16.0 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 12.6 g |
| Tłuszcze: | 16.3 g |
| Węglowodany: | 26.9 g |
SKŁADNIKI
| Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
| Płatki owsiane | 20 g(2 x łyżka) |
| Rodzynki suszone | 7 g(1 x łyżeczka) |
| Serek twarogowy homogenizowany pełnotłusty | 12 g(1 x łyżeczka) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Banan | 60 g(0.5 x sztuka) |
| Masło Orzechowe | 10 g(1 x łyżeczka) |
| Cynamon | 5 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE