Risotto z kurczakiem, zielonym groszkiem i marchewką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Mięso umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem.
  3. 3Kurczaka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z odrobiną wody.
  4. 4Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj, dodaj do kurczaka.
  5. 5Marchewkę umyj, obierz i pokrój w talarki, razem z zielonym groszkiem dodaj do kurczaka.
  6. 6Całość dopraw solą i pieprzem, podawaj z ryżem.
~114 kcal ~308 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.1 g
Tłuszcze: 3.0 g
Węglowodany: 16.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.9 g
Tłuszcze: 8.2 g
Węglowodany: 43.9 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Ryż brązowy 50 g(0.5 x woreczek)
Oliwa z oliwek 2 g(0.5 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Groszek zielony 70 g(0.5 x szklanka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

Przepis fajny, ale to nie jest risotto! To jest po prostu ryż z warzywami!

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi