Ryż basmati z dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. Następnie dodaj pokrojony czosnek, liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory. Dodaj ugotowany ryż, dokładnie wymieszaj. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj pokrojoną fetę oraz pestki dyni.

~143 kcal ~587 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.0 g
Tłuszcze: 4.4 g
Węglowodany: 20.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 20.6 g
Tłuszcze: 18.1 g
Węglowodany: 84.4 g

SKŁADNIKI

Ryż basmati 75 g
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Dynia 210 g(1 x szklanka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Pomidory suszone nie solone 40 g(1 x garść)
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Dynia pestki 10 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane