Ryż z czerwoną fasolą i sosem pomidorowym

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój i dodaj do cebuli razem z czerwoną fasolką.
  4. 4Całość duś na wolnym ogniu, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  5. 5Podawaj z ryżem, całość posyp posiekaną natką pietruszki.
~68 kcal ~384 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.3 g
Tłuszcze: 1.8 g
Węglowodany: 10.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.9 g
Tłuszcze: 10.4 g
Węglowodany: 58.9 g

SKŁADNIKI

Ryż brązowy 50 g(0.5 x woreczek)
Czerwona fasola 85 g(0.5 x szklanka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Pomidor 340 g(2 x sztuka)
Pietruszka liście 24 g(2 x łyżka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

mniam mniam :)

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi

Proste i smaczne, polecam.

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi