Ryż z czerwoną fasolą i sosem pomidorowym
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Cebulę umyj, obierz, pokrój w kostkę i podduś na oliwie z oliwek.
- 3Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój i dodaj do cebuli razem z czerwoną fasolką.
- 4Całość duś na wolnym ogniu, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
- 5Podawaj z ryżem, całość posyp posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~68 kcal
~384 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.3 g |
Tłuszcze: | 1.8 g |
Węglowodany: | 10.4 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 12.9 g |
Tłuszcze: | 10.4 g |
Węglowodany: | 58.9 g |
SKŁADNIKI
Ryż brązowy | 50 g(0.5 x woreczek) |
Czerwona fasola | 85 g(0.5 x szklanka) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Pomidor | 340 g(2 x sztuka) |
Pietruszka liście | 24 g(2 x łyżka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
KOMENTARZE
mniam mniam :)
Proste i smaczne, polecam.