Sałatka grecka z fetą

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Sałatę umyj, osusz i porwij w palcach.
  2. 2Ser feta pokrój w kostkę.
  3. 3Pomidory koktajlowe przekrój na połówki.
  4. 4Ogórka obierz i pokrój w plasterki.
  5. 5W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, musztardę, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
  6. 6Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie delikatnie zrumień na patelni.
  7. 7Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
~47 kcal ~321 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.1 g
Tłuszcze: 1.6 g
Węglowodany: 5.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 14.6 g
Tłuszcze: 11.2 g
Węglowodany: 39.9 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 60 g(2 x kromka)
Cebula 30 g
Pomidor 200 g
Ogórek 360 g(2 x sztuka)
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Musztarda 10 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane