Sałatka grecka z fetą
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Sałatę umyj, osusz i porwij w palcach.
- 2Ser feta pokrój w kostkę.
- 3Pomidory koktajlowe przekrój na połówki.
- 4Ogórka obierz i pokrój w plasterki.
- 5W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, musztardę, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
- 6Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie delikatnie zrumień na patelni.
- 7Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Wartości odżywcze w:
~47 kcal
~321 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.1 g |
Tłuszcze: | 1.6 g |
Węglowodany: | 5.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 14.6 g |
Tłuszcze: | 11.2 g |
Węglowodany: | 39.9 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 60 g(2 x kromka) |
Cebula | 30 g |
Pomidor | 200 g |
Ogórek | 360 g(2 x sztuka) |
Ser typu Feta | 30 g(1 x garść) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Musztarda | 10 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE