Sałatka z brązowym ryżem, roszponką, krewetkami, awokado i orzechami włoskimi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Krewetki rozmróź i oczyść. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Liście roszponki dokładnie umyj, porwij w palcach. Awokado obierz ze skórki, wyjmij pestkę i pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj, podduś na oliwie. Do czosnku dodaj krewetki, smaż przez kilka minut. Krewetki skrop sokiem z cytryny oraz posyp posiekanymi orzechami włoskimi, dopraw solą oraz pieprzem, całość dokładnie wymieszaj. Krewetki ułóż liściach sałaty razem z plastrami awokado, podawaj z ryżem.

~156 kcal ~473 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 8.9 g
Tłuszcze: 7.3 g
Węglowodany: 13.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 27.2 g
Tłuszcze: 22.1 g
Węglowodany: 41.0 g

SKŁADNIKI

Ryż brązowy 50 g
Krewetki świeże 100 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Roszponka 50 g(2 x garść)
Awokado 70 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Orzechy włoskie 15 g(0.5 x garść)
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane