Sałatka z brązowym ryżem, tuńczykiem, kukurydzą, czerwoną fasolą i szczypiorkiem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Brązowy ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Następnie wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, czerwoną fasolę, kukurydzę i kawałki tuńczyka.
- 3Do sałatki dodaj jogurt.
- 4Całość dopraw solą oraz pieprzem, posyp posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze w:
~139 kcal
~320 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.9 g |
Tłuszcze: | 1.3 g |
Węglowodany: | 24.4 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 16.0 g |
Tłuszcze: | 2.9 g |
Węglowodany: | 56.2 g |
SKŁADNIKI
Ryż brązowy | 50 g |
Czerwona fasola | 60 g(3 x łyżka) |
Kukurydza konserwowa | 60 g(3 x łyżka ) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
Tuńczyk w wodzie | 30 g(1 x łyżka) |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE