Sałatka z brązowym ryżem, tuńczykiem, kukurydzą, czerwoną fasolą i szczypiorkiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Brązowy ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Następnie wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, czerwoną fasolę, kukurydzę i kawałki tuńczyka.
  3. 3Do sałatki dodaj jogurt.
  4. 4Całość dopraw solą oraz pieprzem, posyp posiekanym szczypiorkiem.
~139 kcal ~320 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.9 g
Tłuszcze: 1.3 g
Węglowodany: 24.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.0 g
Tłuszcze: 2.9 g
Węglowodany: 56.2 g

SKŁADNIKI

Ryż brązowy 50 g
Czerwona fasola 60 g(3 x łyżka)
Kukurydza konserwowa 60 g(3 x łyżka )
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane