Sałatka z czerwoną fasolą, szpinakiem, kukurydzą, pomidorkami koktajlowymi, pestkami dyni i natką pietruszki

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Liście szpinaku dokładnie umyj, wyłóż na talerz.
  2. 2Pomidorki koktajowe przekrój na połówki, przełóż na talerz razem z czerwoną fasolą i kukurydzą.
  3. 3W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
  4. 4Całość skrop przygotowanym dressingiem.
  5. 5Sałatkę posyp pestkami dyni oraz posiekaną natką pietruszki.
~68 kcal ~210 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.3 g
Tłuszcze: 2.4 g
Węglowodany: 8.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.2 g
Tłuszcze: 7.4 g
Węglowodany: 25.4 g

SKŁADNIKI

Szpinak (świeży) 60 g(3 x garść)
Czerwona fasola 85 g(0.5 x szklanka)
Pomidor 100 g
Kukurydza konserwowa 40 g(2 x łyżka )
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Dynia pestki 5 g(1 x łyżeczka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane