Sałatka z czerwoną fasolą, szpinakiem, kukurydzą, pomidorkami koktajlowymi, pestkami dyni i natką pietruszki
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Liście szpinaku dokładnie umyj, wyłóż na talerz.
- 2Pomidorki koktajowe przekrój na połówki, przełóż na talerz razem z czerwoną fasolą i kukurydzą.
- 3W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
- 4Całość skrop przygotowanym dressingiem.
- 5Sałatkę posyp pestkami dyni oraz posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~68 kcal
~210 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.3 g |
Tłuszcze: | 2.4 g |
Węglowodany: | 8.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 10.2 g |
Tłuszcze: | 7.4 g |
Węglowodany: | 25.4 g |
SKŁADNIKI
Szpinak (świeży) | 60 g(3 x garść) |
Czerwona fasola | 85 g(0.5 x szklanka) |
Pomidor | 100 g |
Kukurydza konserwowa | 40 g(2 x łyżka ) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Dynia pestki | 5 g(1 x łyżeczka) |
Pietruszka liście | 12 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE