Sałatka z fetą, szpinakiem, suszonymi pomidorami i grzankami

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Pieczywo pokrój w kostkę i krótko grilluj na patelni do zarumienienia.
  2. 2Pomidory przekrój na połówki, fetę pokrój w kostkę.
  3. 3Wymieszaj ze sobą liście szpinaku, fetę oraz pomidory.
  4. 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sok z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
  5. 5Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem, podawaj z grzankami.
~169 kcal ~215 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 8.1 g
Tłuszcze: 6.1 g
Węglowodany: 20.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.3 g
Tłuszcze: 7.7 g
Węglowodany: 25.8 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Ser typu Feta 15 g(0.5 x garść)
Pomidory suszone nie solone 24 g(2 x sztuka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane