Sałatka z grillowanym kurczakiem, melonem i winogronami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kurczaka umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem i sezamem.
  2. 2Mięso grilluj na patelni.
  3. 3Liście rukoli dokładnie umyj, porwij w palcach i ułóż na talerzu.
  4. 4Melona umyj, obierz i pokrój, winogrona oraz pomidory przekrój na połówki.
  5. 5Fetę pokrój w kostkę, wszystkie składniki ułóż na talerzu.
  6. 6W osobnym naczyniu zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, musztardę, sól oraz pieprz.
  7. 7Całość skrop przygotowanym dressingiem.
~81 kcal ~258 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.4 g
Tłuszcze: 3.8 g
Węglowodany: 8.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.9 g
Tłuszcze: 12.1 g
Węglowodany: 26.2 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Melon 75 g(0.5 x mała sztuka)
Winogrona 70 g(1 x garść)
Pomidor 50 g
Ser typu Feta 15 g(0.5 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Melon 75 g(0.5 x mała sztuka)
Winogrona 70 g(1 x garść)
Pomidor 50 g
Ser typu Feta 15 g(0.5 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane