Sałatka z grillowanym kurczakiem, rukolą, brzoskwinią, tymiankiem i sezamem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kurczaka umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem i sezamem.
  2. 2Mięso grilluj na patelni.
  3. 3Liście rukoli dokładnie umyj, porwij w palcach i ułóż na talerzu.
  4. 4Brzoskwinię umyj, pokrój w plastry, krótko grilluj razem z kurczakiem, a następnie całość przełóż do rukoli.
  5. 5W osobnym naczyniu zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, tymianek, sól oraz pieprz.
  6. 6Całość skrop dressingiem, udekoruj świeżym tymiankiem.
~82 kcal ~237 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.4 g
Tłuszcze: 4.2 g
Węglowodany: 7.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.0 g
Tłuszcze: 12.1 g
Węglowodany: 21.8 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Rukola świeża 60 g(3 x garść)
Brzoskwinia 160 g(2 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 6 g(0.5 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Sezam nasiona 4 g(1 x łyżeczka)
Tymianek 5 g(1 x łyżeczka)
Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Rukola świeża 60 g(3 x garść)
Brzoskwinia 160 g(2 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 6 g(0.5 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Sezam nasiona 4 g(1 x łyżeczka)
Tymianek 5 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane