Sałatka z grillowanym kurczakiem, rukolą, brzoskwinią, tymiankiem i sezamem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kurczaka umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem i sezamem.
- 2Mięso grilluj na patelni.
- 3Liście rukoli dokładnie umyj, porwij w palcach i ułóż na talerzu.
- 4Brzoskwinię umyj, pokrój w plastry, krótko grilluj razem z kurczakiem, a następnie całość przełóż do rukoli.
- 5W osobnym naczyniu zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, tymianek, sól oraz pieprz.
- 6Całość skrop dressingiem, udekoruj świeżym tymiankiem.
Wartości odżywcze w:
~82 kcal
~237 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.4 g |
Tłuszcze: | 4.2 g |
Węglowodany: | 7.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 10.0 g |
Tłuszcze: | 12.1 g |
Węglowodany: | 21.8 g |
SKŁADNIKI
Kura tuszka | 50 g(0.5 x filet) |
Rukola świeża | 60 g(3 x garść) |
Brzoskwinia | 160 g(2 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Miód pszczeli | 6 g(0.5 x łyżeczka) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Sezam nasiona | 4 g(1 x łyżeczka) |
Tymianek | 5 g(1 x łyżeczka) |
Kura tuszka | 50 g(0.5 x filet) |
Rukola świeża | 60 g(3 x garść) |
Brzoskwinia | 160 g(2 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Miód pszczeli | 6 g(0.5 x łyżeczka) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Sezam nasiona | 4 g(1 x łyżeczka) |
Tymianek | 5 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE