Sałatka z jajkiem, orzechami włoskimi, żurawiną i pomidorami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Liście sałaty dokładnie umyj, a następnie porwij w palcach i wyłóż na talerz.
  2. 2Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odsącz i posiekaj.
  3. 3Do sałaty dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
  4. 4Jajko ugotuj na półtwardo, pokrój w ćwiartki i dodaj do sałatki razem z suszoną żurawiną.
  5. 5W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, miód, sok z cytryny, sól i pieprz.
  6. 6Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem oraz posyp posiekanymi orzechami.
~102 kcal ~258 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.9 g
Tłuszcze: 4.3 g
Węglowodany: 12.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 7.4 g
Tłuszcze: 11.0 g
Węglowodany: 32.1 g

SKŁADNIKI

Sałata lodowa 50 g
Pomidor 100 g
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Żurawina suszona 24 g(2 x łyżka )
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Orzechy włoskie 8 g(2 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane