Sałatka z kaszą gryczaną, tuńczykiem, papryką i ogórkiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Ogórka umyj, obierz i pokrój w plastry.
  3. 3Sałatę dokładnie umyj, porwij w palcach na kawałki.
  4. 4Paprykę pokrój w kostkę.
  5. 5Do składników dodaj odsączonego tuńczyka.
  6. 6W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, ocet, musztardę oraz sól i pieprz.
  7. 7Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
~83 kcal ~293 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.2 g
Tłuszcze: 1.9 g
Węglowodany: 11.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.1 g
Tłuszcze: 6.8 g
Węglowodany: 42.1 g

SKŁADNIKI

Kasza gryczana 50 g
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Sałata lodowa 30 g(2 x liść)
Papryka czerwona 70 g(0.5 x mała sztuka)
Papryka żółta 70 g(0.5 x mała sztuka)
Ogórek 90 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane