Sałatka z kaszą gryczaną, tuńczykiem, papryką i ogórkiem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Ogórka umyj, obierz i pokrój w plastry.
- 3Sałatę dokładnie umyj, porwij w palcach na kawałki.
- 4Paprykę pokrój w kostkę.
- 5Do składników dodaj odsączonego tuńczyka.
- 6W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, ocet, musztardę oraz sól i pieprz.
- 7Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Wartości odżywcze w:
~83 kcal
~293 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.2 g |
Tłuszcze: | 1.9 g |
Węglowodany: | 11.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 15.1 g |
Tłuszcze: | 6.8 g |
Węglowodany: | 42.1 g |
SKŁADNIKI
Kasza gryczana | 50 g |
Tuńczyk w wodzie | 30 g(1 x łyżka) |
Sałata lodowa | 30 g(2 x liść) |
Papryka czerwona | 70 g(0.5 x mała sztuka) |
Papryka żółta | 70 g(0.5 x mała sztuka) |
Ogórek | 90 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Musztarda | 5 g(0.5 x łyżeczka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE