Sałatka z kaszą jaglaną, rukolą, grillowaną papryką, kukurydzą i czerwoną fasolą

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę jaglaną przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie wyłóż na talerz.
  2. 2Rukolę dokładnie umyj, porwij w palcach i dodaj do kaszy jaglanej razem z kukurydzą i czerwoną fasolą.
  3. 3Paprykę pokrój w plastry, czosnek przekrój na plasterki, następnie warzywa grilluj na patelni do miękkości.
  4. 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  5. 5Całość skrop przygotowanym dressingiem.
~135 kcal ~387 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.3 g
Tłuszcze: 3.8 g
Węglowodany: 20.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.2 g
Tłuszcze: 10.8 g
Węglowodany: 59.3 g

SKŁADNIKI

Kasza jaglana 50 g
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Kukurydza konserwowa 40 g(2 x łyżka )
Czerwona fasola 80 g(4 x łyżka)
Papryka czerwona 70 g(0.5 x mała sztuka)
Czosnek 10 g(2 x ząbek)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane