Sałatka z kaszą jaglaną, szpinakiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Dodaj do kaszy wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj.
  3. 3Liście szpinaku oraz pomidory przepłucz.
  4. 4Pomidory przekrój, mozzarellę pokrój w kostkę.
  5. 5Do przygotowanej kaszy dodaj liście szpinaku, mozzarellę oraz suszone pomidory.
  6. 6W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
  7. 7Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
~179 kcal ~305 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.8 g
Tłuszcze: 6.1 g
Węglowodany: 20.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.7 g
Tłuszcze: 10.5 g
Węglowodany: 35.4 g

SKŁADNIKI

Kasza jaglana gotowana 50 g
Ser mozzarella 30 g(1 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Pomidory suszone nie solone 36 g(3 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane