Sałatka z kaszą jaglaną, szpinakiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Dodaj do kaszy wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj.
- 3Liście szpinaku oraz pomidory przepłucz.
- 4Pomidory przekrój, mozzarellę pokrój w kostkę.
- 5Do przygotowanej kaszy dodaj liście szpinaku, mozzarellę oraz suszone pomidory.
- 6W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
- 7Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
Wartości odżywcze w:
~179 kcal
~305 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 9.8 g |
Tłuszcze: | 6.1 g |
Węglowodany: | 20.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 16.7 g |
Tłuszcze: | 10.5 g |
Węglowodany: | 35.4 g |
SKŁADNIKI
Kasza jaglana gotowana | 50 g |
Ser mozzarella | 30 g(1 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Szpinak (świeży) | 40 g(2 x garść) |
Pomidory suszone nie solone | 36 g(3 x sztuka) |
KOMENTARZE