Sałatka z krewetkami, brązowym ryżem, suszonymi pomidorami, sałatą i sezamem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Krewetki rozmróź i oczyść. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Liście sałaty dokładnie umyj, porwij w palcach. Czosnek posiekaj, podduś na oliwie. Do czosnku dodaj krewetki i pokrojone suszone pomidory, smaż przez kilka minut. Krewetki skrop sokiem z cytryny oraz posyp ziarnami sezamu, dopraw solą oraz pieprzem, całość dokładnie wymieszaj. Krewetki ułóż liściach sałaty, podawaj z ryżem.

~184 kcal ~442 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 12.0 g
Tłuszcze: 6.4 g
Węglowodany: 19.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 29.0 g
Tłuszcze: 15.3 g
Węglowodany: 46.3 g

SKŁADNIKI

Ryż brązowy 50 g
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Krewetki świeże 100 g(0.5 x porcja)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Sałata lodowa 45 g(3 x liść)
Sezam nasiona 7 g(1 x łyżka)
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)
Pomidory suszone nie solone 20 g(0.5 x garść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane