Sałatka z krewetkami, kaszą jaglaną, pieczonymi burakami, rukolą i kozim serem

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Buraki dokładnie umyj, zawiń w folię i piecz w 180–200 stopniach przez około 40 minut.
  2. 2Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. 3Krewetki rozmróź i oczyść, na ostatnie 5–10 minut pieczenia buraków dodaj je do piekarnika.
  4. 4Liście rukoli umyj i osusz, ser podziel na mniejsze kawałki.
  5. 5Upieczone buraki ostudź, obierz i pokrój w grubą kostkę.
  6. 6Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny i miodem.
  7. 7Kaszę wyłóż na talerz, następnie dodaj rukolę, pieczone buraki, kozi ser oraz krewetki.
  8. 8Całość skrop przygotowanym dressingiem.
~137 kcal ~492 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.0 g
Tłuszcze: 4.6 g
Węglowodany: 14.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 32.5 g
Tłuszcze: 16.7 g
Węglowodany: 52.2 g

SKŁADNIKI

Kasza jaglana 50 g
Burak 120 g(1 x sztuka)
Krewetki świeże 100 g(0.5 x porcja)
Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Ser kozi miękki 25 g(1 x porcja)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane