Sałatka z kuskusem, brokułami, fetą, migdałami i sosem chrzanowym

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.
  2. 2Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut, dodaj do kuskusu.
  3. 3Fetę pokrój w kostkę, dodaj do brokułów.
  4. 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą starty chrzan, jogurt, sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz.
  5. 5Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem i posyp posiekanymi migdałami.
~174 kcal ~312 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 8.6 g
Tłuszcze: 5.4 g
Węglowodany: 22.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.4 g
Tłuszcze: 9.6 g
Węglowodany: 40.3 g

SKŁADNIKI

Kasza kuskus 50 g
Brokuły 50 g
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Chrzan 10 g(1 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane