Sałatka z kuskusem, brokułami, fetą, migdałami i sosem chrzanowym
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.
- 2Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut, dodaj do kuskusu.
- 3Fetę pokrój w kostkę, dodaj do brokułów.
- 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą starty chrzan, jogurt, sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz.
- 5Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem i posyp posiekanymi migdałami.
Wartości odżywcze w:
~174 kcal
~312 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 8.6 g |
Tłuszcze: | 5.4 g |
Węglowodany: | 22.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 15.4 g |
Tłuszcze: | 9.6 g |
Węglowodany: | 40.3 g |
SKŁADNIKI
Kasza kuskus | 50 g |
Brokuły | 50 g |
Ser typu Feta | 30 g(1 x garść) |
Chrzan | 10 g(1 x łyżeczka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
Migdały | 7.5 g(0.5 x łyżka) |
KOMENTARZE