Sałatka z kuskusem, czerwoną fasolą, awokado, pomidorami, rukolą i papryką

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.
  2. 2Liście rukoli dokładnie umyj, a następnie wyłóż na kuskus.
  3. 3Dodaj plastry awokado, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, przygotowaną czerwoną fasolę oraz pokrojoną paprykę.
  4. 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sok z cytryny, sól i pieprz.
  5. 5Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
~111 kcal ~312 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.7 g
Tłuszcze: 2.8 g
Węglowodany: 17.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.6 g
Tłuszcze: 8.0 g
Węglowodany: 48.8 g

SKŁADNIKI

Kasza kuskus 50 g
Czerwona fasola 40 g(2 x łyżka)
Awokado 30 g(2 x plaster)
Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Papryka żółta 70 g(0.5 x mała sztuka)
Pomidor 40 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane