Sałatka z kuskusem, czerwoną fasolą, awokado, pomidorami, rukolą i papryką
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.
- 2Liście rukoli dokładnie umyj, a następnie wyłóż na kuskus.
- 3Dodaj plastry awokado, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, przygotowaną czerwoną fasolę oraz pokrojoną paprykę.
- 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sok z cytryny, sól i pieprz.
- 5Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
Wartości odżywcze w:
~111 kcal
~312 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.7 g |
Tłuszcze: | 2.8 g |
Węglowodany: | 17.3 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 10.6 g |
Tłuszcze: | 8.0 g |
Węglowodany: | 48.8 g |
SKŁADNIKI
Kasza kuskus | 50 g |
Czerwona fasola | 40 g(2 x łyżka) |
Awokado | 30 g(2 x plaster) |
Rukola świeża | 40 g(2 x garść) |
Papryka żółta | 70 g(0.5 x mała sztuka) |
Pomidor | 40 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE