Sałatka z kuskusem, czerwoną fasolą, kukurydzą, pomidorem i natką pietruszki
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu.
- 2Pomidorki umyj i przekrój na połówki.
- 3Kuskus, pomidorki, fasolę i kukurydzę dokładnie ze sobą wymieszaj.
- 4W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz.
- 5Całość skrop dressingiem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~134 kcal
~347 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.4 g |
Tłuszcze: | 3.6 g |
Węglowodany: | 20.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 11.3 g |
Tłuszcze: | 9.2 g |
Węglowodany: | 54.0 g |
SKŁADNIKI
Kasza kuskus | 50 g(0.5 x woreczek) |
Czerwona fasola | 40 g(2 x łyżka) |
Kukurydza konserwowa | 40 g(2 x łyżka ) |
Pomidor | 100 g |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Pietruszka liście | 12 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE