Sałatka z kuskusem, czerwoną fasolą, kukurydzą, pomidorem i natką pietruszki

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu.
  2. 2Pomidorki umyj i przekrój na połówki.
  3. 3Kuskus, pomidorki, fasolę i kukurydzę dokładnie ze sobą wymieszaj.
  4. 4W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz.
  5. 5Całość skrop dressingiem i posyp posiekaną natką pietruszki.
~134 kcal ~347 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.4 g
Tłuszcze: 3.6 g
Węglowodany: 20.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.3 g
Tłuszcze: 9.2 g
Węglowodany: 54.0 g

SKŁADNIKI

Kasza kuskus 50 g(0.5 x woreczek)
Czerwona fasola 40 g(2 x łyżka)
Kukurydza konserwowa 40 g(2 x łyżka )
Pomidor 100 g
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane