Sałatka z kuskusem, rukolą, pomidorkami koktajlowymi, fetą i granatem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.
  2. 2Rukolę dokładnie umyj, porwij w palcach i ułóż na kuskusie.
  3. 3Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki, fetę pokrój w drobną kostkę, dodaj do rukoli.
  4. 4Granat przetnij na pół, a następnie wytrząśnij nasiona i dodaj do sałatki.
  5. 5W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
  6. 6Całość skrop przygotowanym dressingiem.
~134 kcal ~312 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.6 g
Tłuszcze: 4.1 g
Węglowodany: 18.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.1 g
Tłuszcze: 9.5 g
Węglowodany: 43.1 g

SKŁADNIKI

Kasza kuskus 50 g
Pomidor 50 g
Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Granat 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 6 g(0.5 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane