Sałatka z kuskusem, rukolą, pomidorkami koktajlowymi, fetą i granatem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.
- 2Rukolę dokładnie umyj, porwij w palcach i ułóż na kuskusie.
- 3Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki, fetę pokrój w drobną kostkę, dodaj do rukoli.
- 4Granat przetnij na pół, a następnie wytrząśnij nasiona i dodaj do sałatki.
- 5W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
- 6Całość skrop przygotowanym dressingiem.
Wartości odżywcze w:
~134 kcal
~312 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.6 g |
Tłuszcze: | 4.1 g |
Węglowodany: | 18.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 13.1 g |
Tłuszcze: | 9.5 g |
Węglowodany: | 43.1 g |
SKŁADNIKI
Kasza kuskus | 50 g |
Pomidor | 50 g |
Rukola świeża | 40 g(2 x garść) |
Ser typu Feta | 30 g(1 x garść) |
Granat | 50 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Miód pszczeli | 6 g(0.5 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE