Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, brokułami, cukinią, fetą, sosem jogurtowo-czosnkowym i słonecznikiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Makaron pełnoziarnisty przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.
  2. 2Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut.
  3. 3Cukinię pokrój w paski, grilluj krótko na patelni.
  4. 4Fetę pokrój w kostkę, dodaj do brokułów.
  5. 5W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, jogurt naturalny, czosnek wyciśnięty przez praskę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
  6. 6Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem oraz posyp nasionami słonecznika.
~118 kcal ~338 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.6 g
Tłuszcze: 3.9 g
Węglowodany: 14.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.0 g
Tłuszcze: 11.1 g
Węglowodany: 42.9 g

SKŁADNIKI

Makaron pełnoziarnisty 50 g
Brokuły 50 g
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Chrzan 10 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Cukinia 125 g(0.5 x sztuka)
Słonecznik nasiona 5 g(0.5 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane