Sałatka z pieczonym łososiem, roszponką, mango, awokado i nasionami granatu

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik nagrzej do 180 stopni, łososia natrzyj ziołami prowansalskimi, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem i obficie skrop sokiem z cytryny.
  2. 2Następnie łososia zawiń w folię spożywczą i piecz przez 25–30 minut.
  3. 3Roszponkę dokładnie umyj, wyłóż na talerz.
  4. 4Mango i awokado umyj, obierz i pokrój w plastry, przełóż do roszponki razem z upieczonym łososiem, kukurydzą i granatem.
  5. 5W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  6. 6Całość skrop przygotowanym dressingiem.
~78 kcal ~331 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.5 g
Tłuszcze: 3.4 g
Węglowodany: 9.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.9 g
Tłuszcze: 14.3 g
Węglowodany: 39.4 g

SKŁADNIKI

Łosoś świeży 50 g(0.5 x porcja)
Zioła prowansalskie 8 g(2 x łyżeczka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Roszponka 50 g(2 x garść)
Mango 140 g(0.5 x sztuka)
Awokado 45 g(3 x plaster)
Kukurydza konserwowa 60 g(3 x łyżka )
Granat 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane