Sałatka z pieczonym łososiem, szpinakiem, kukurydzą, pomidorkami koktajlowymi i pestkami dyni

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik nagrzej do 180 stopni, łososia natrzyj ziołami prowansalskimi, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem i obficie skrop sokiem z cytryny.
  2. 2Następnie łososia zawiń w folię spożywczą i piecz przez 25–30 minut.
  3. 3Liście szpinaku dokładnie umyj, wyłóż na talerz.
  4. 4Pomidorki koktajowe przekrój na połówki, przełóż na talerz razem z upieczonym łososiem i kukurydzą.
  5. 5W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
  6. 6Całość skrop przygotowanym dressingiem oraz posyp pestkami dyni.
~80 kcal ~215 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.3 g
Tłuszcze: 4.2 g
Węglowodany: 6.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.6 g
Tłuszcze: 11.3 g
Węglowodany: 16.6 g

SKŁADNIKI

Łosoś świeży 50 g(0.5 x porcja)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Pomidor 100 g
Kukurydza konserwowa 60 g(3 x łyżka )
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Dynia pestki 5 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane