Sałatka z pieczonymi burakami, roszponką, fetą i słonecznikiem

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Buraki piecz w piekarniku w 200 stopniach przez 45 minut lub ugotuj, następnie obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  2. 2Roszponkę dokładnie umyj.
  3. 3Czerwoną cebulę pokrój w plastry.
  4. 4Fetę pokrój w kostkę.
  5. 5W osobnym naczyniu wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, ocet, musztardę, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
  6. 6Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
~60 kcal ~226 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.0 g
Tłuszcze: 3.2 g
Węglowodany: 4.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.3 g
Tłuszcze: 12.0 g
Węglowodany: 18.2 g

SKŁADNIKI

Burak 240 g(2 x sztuka)
Roszponka 50 g(2 x garść)
Cebula 30 g
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Słonecznik nasiona 10 g(1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane